analiz
robotik sol yatay

TÜRK BİSİKLETİNİN BAŞARILI KADIN SPORCUSU KEZİBAN KOYUN ANTALYADANHABER.NET'DE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRK BİSİKLETİNİN BAŞARILI KADIN SPORCUSU KEZİBAN KOYUN ANTALYADANHABER.NET'DE
Türkiye’de gölgede kalmış olsa da rekabetin sürdüğü bir spor dalı bisiklet. Bu spor dalına damgasını vurmuş olan Türk bisikletinin başarılı kadın sporcularından genç yetenek Keziban Koyun ile hedefleri üzerine sorular sorduk, cevapları ile birlikte sizlere sunuyoruz.

Türkiye’de gölgede kalmış olsa da rekabetin sürdüğü bir spor dalı bisiklet. Bu spor dalına damgasını vurmuş olan Türk bisikletinin başarılı kadın sporcularından genç yetenek Keziban Koyun ile hedefleri üzerine sorular sorduk, cevapları ile birlikte sizlere sunuyoruz.

Keziban öncekile röportaj teklifimi kurmadığın için teşekkür ederim seni bu programda görmek beni mutlu etti tabi ilk sorum elbette bisiklet tutkunun ne zaman ve nerede başladı? 
Bisiklet tutkum diye bir olayım yoktu aslında. Sadece spora ilgim fazlasıyla vardı ve seçmeler arasında bisiklet sporuyla tanışınca hırsımla beraber Şampiyon olma hayali beni sonradan bir bisiklet tutkunu yaptı.

Bu tutkun sana  hayatta neler kazandırdı?

Bana en büyük kazandırdığı şey karakterimi daha iyi tanımlamış olmam ve insanların benim tarafıma bakış açısının değişmesi diyebilirim. Bir kadın sporcu olmak aynı zamanda başarıya ulaşmak en büyük kazandıklarım arasında. 

Bisiklet turuna katılmanın kendine özgü edep ve tavrı olsa gerek, bunlar nelerdir?

Edep ve tavrı kesinlikle kişinin psikolojisinde başlıyor ve bitiyor. İstemek, inanmak ve gerçekten başarmak için çabalamak diyebiliriz.

Yol rotanız üzerinde karşılaştığınız halktan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Bizim halkımız aslında çok iyi insanlarla dolu. Bir kez Antalya’da antrenman esnasında bir araç yanıma durup muz uzatmıştı ‘yorulmuşsundur acıkmışsındır’ diyerek. Bu tarz olaylar bizi çok mutlu ediyor. Tabi olumsuz olarak gördüğümüz tepkiler de oluyor. Trafik esnasında sürücüleri rahatsız ediyormuşuz yollarını engelliyormuşuz gibi.. 

Bu sporda Antalya Turu’ zor bir yol mu?

Kesinlikle zorlu etaplardan oluşan bir tur. 

Senin için en zor Hangi turdu ?

Bir çok farklı uluslararası yarışlara katıldım hiçbiri de kolay değildi elbette.. Ama tur anlamında 4 günlük Ukrayna’da bir tur bazında yarışlarımız vardı, zordu.

Yarışmalara  hazırlık süreci  nasıl geçiyor  Yaşadığın şehirde  çalışmak seni yarışmalara hazırlayabiliyor mu?

Yarışmalara hazırlık sürecim de öncelikle planlı olmasına dikkat ediyorum. Yarış güzergahı belirlendi ise ona göre antrenman programı yapmaya çalışıyorum. 
Belirli yaşadığım bir şehir yok, ama özellikle kış aylarında hazırlık sürecimi Alanya gibi sıcak memleketlerde geçirmeye çalışıyorum.

Her isteyen tura katılabilir mi? Özel kriterler var mı katılım sağlayabilmek için?

Her isteyen tura katılamaz elbette. Bunun için bir takımda olmanız ve o takımın gerçekten ihtiyacı olunan bir sporcu olmanız gerekiyor. Kısaca bu sporu profesyonel anlamda ilerletmeniz gerekiyor.

Keziban Tabi sormazsam  olmaz Bisiklet üstündeyken başına gelen en beklenmedik bir kazanı anlatır mısın var mı unutamadığın ?

Bugüne kadar (8 sezon) büyük bir kaza geçirmedim şükürler olsun ki.. ufak düşmeler kalkmalar elbette oldu ama bunların en büyüğü ve bende iz bırakan düşme 2017 Avrupa şampiyonası son 10. km’de toplu bir düşüş yaşanmıştı ve bende o talihsiz sporculardan biri olmuştum. Bisiklet gidonum ters dönmüş ve o şekilde yarışı tamamlamıştım.

Birçok bisiklet derneği var Ankara’da siz bunlardan birine üye misiniz?  

Hayır. 
Üye olmak gerekiyor mu etkinliklere katılım sağlamak için? 

Hobi amaçlı gerçekten bisiklet sporuyla uğraşmak isteyen biri için en doğru karar olabilir.

Kariyer hedeflerin arasında aktif sporu bırakmadan ve bıraktıktan sonra gerçekleştirmek istediğiniz neler var?

Sporu bırakmadan bu sporla alakalı iyi ki çabalamışım demeyi bir kez daha isterdim. Bıraktıktan sonra ise şampiyonlar yetiştirmek hedeflerim arasında.

Türk sporcularla yabancıları mental açıdan nasıl kıyaslarsın?

Mental olarak rahatlar, rahat yetişiyorlar. Biz öyle değiliz çoğu sorunlarımızla kendimiz ilgileniyoruz ve zorunda kalıyoruz maalesef ki. Kısaca söylemek gerekirse sporcuya verilmesi gereken değer verilmiyor diye düşünüyorum.

Evleneceğin kişi sporcu mu olur sence?

Olur mu bilmem herhangi bir fikrim yok ama olmasını elbette isterdim.

Yarışmaya hazırlanırken en büyük motivasyon kaynağın neydi?

Ben hep hırslı bir sporcu olarak yetiştim. Kendimin belirli bir motivasyonum budur dediğim bir şey yoktu sadece emek verdiğimi bilerek hak ettiğim yerde olmak için çabalamadığımı bilirim.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oyuncu Barış Baktaş Netflix Dizi Teklifini Reddeti. Önceki Haber

Oyuncu Barış Baktaş Netflix Dizi Teklifi...

BAŞARILI MİLLİ SPORCU İREM KÖKBAŞ MEHMET EFE DİNÇ'İN KONUĞU OLUYORSonraki Haber

BAŞARILI MİLLİ SPORCU İREM KÖKBAŞ MEHMET...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar