analiz robotik
robotik sol yatay

OĞUZHAN YAROL ANTALYADANHABER.NET'DE MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OĞUZHAN YAROL ANTALYADANHABER.NET'DE MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI..
Aile bağları, Genç yaşta büyük sorumluluk , Sahada oynadığı oyunlarındaki verimi… Yıldız ve Genç milli basketbolcu Oğuzhan YAROL yaşadıklarını ve bundan sonraki hedeflerini anlattı ..

Antalyadanhaber.net  Muhabiri Mehmet Efe DİNÇ soruyor Milli Basketbolcu Oğuzhan YAROL yanıtlıyor…

Korona virüs döneminde hayatınız nasıl geçiyor? Neler yapıyorsunuz?

Aslında korona olmadığında da sezon içinde çok fazla vaktim ve enerjim olmadığı için dışarıda çok vakit geçirmiyordum.Evde olduğum dönemlerde beğendiğim oyuncuların maçlarını izliyorum.Onun dışında ekonomi ve dünya haberlerini takip ediyorum.

Basketbol maceranız nasıl başladı? Size“Basketbolcu olmalıyım” dedirten etken neydi?

Benim basketbol maceram 5. Sınıfta 11 yaşında Bilfendeyken okul takımında başladı.

Okul takımı antrenörüm Murat Bilgin boyum uzun olduğu için beni basketbol takımına aldı.Sonrasında okul takımı ile İstanbul ve Türkiye şampiyonu olunca basketbol kulüpleri teklifler sundular.Yedinci sınıfta Doğa koleji basketbol başarımızdan dolayı bana %100 burs teklif etti ve bu bursu kazanıp basketbolcu olmamdaki en büyük destekçilerim annem ve dedem oldu.

İkinci sorunuza gelecek olursam basketbola ilk başladığımda okuldaki arkadaşlarımın birkaçına Beşiktaş’dan teklif gelirken o dönemde beni iyi bir oyuncu olarak görmedikleri için bana teklif sunmamışlardı. Bu olaydan sonra kendimi çok kötü ve eksik hissetmiştim.

Sonrasında onlardan daha iyi olabilmek için daha çok çalışmaya başladım.Ve karşımdaki oyunculardan daha iyi olduğumu hissettikçe bu durum bana haz vermeye başladı. Zaman geçtikçe ben neden profesyonel basketbolcu olamayayım dedim.

Sezonun hakkında ve kulübünle ilgili bize birazcık bilgi verebilir misin ?

Başkanımız Fatih Keleş ve şube sorumlumuz İbrahim Edin basketbol ile çok ilgililer . Birçok kulüpte oynadım ama oynadığım kulüpler arasında imkanları ve kulüp yapısı olarak en çok yatırım yapan kulüplerden birinin İBB Basketbol Kulübü olduğunu söyleyebilirim .

Takımımız daha çok gençlerden oluşan bir takım ve üst seviyelerde oynayabilecek bir çok yetenekli oyuncuya sahip . Antrenörümüz Alaaddin Yakan zaten basketbol camiasının yakından tanıdığı genç sporculara önem veren başarılı bir isim . Alaaddin abi ile 2 .5 sezon oynama fırsatım oldu o dönemde basketbolumun da daha iyi bir seviyeye ulaştığını gördüm.

Sezona gelecek olursam sezon başında bireysel kum antremanı yaparken talihsiz bir şekilde ayak bileğimi burktum . Bu süreçte Sportomed’in kurucusu Murat Çağlar ‘dan başlayarak IBB fizyoterapistleri gibi benimle ilgilenen bir çok kişi oldu.Onların hakkını ödeyemem . Sakatlık döneminde takımın yaz çalışmalarının çoğuna katılamadım . 

Antrenörümüz Alaaddin abi ve idari ekip bu dönemde benim arkamda durdular ve sakatlık sürecimde bana mental olarak da çok destek oldular.Şu anda eleme maçlarına kalma başarısı gösterdik.İnşallah hak ettiğimiz gibi iyi bir konumda sezonu tamamlayacağız .

Şu andaki kariyer planlamanız ne yönde? Profesyonel anlamda kaç yıl daha devam etmeyi
düşünüyorsunuz?

Oynadığım her takımda takımımı en üst seviyeye taşımak ve kariyerime profesyonel ve disiplinli bir şekilde devam edip en üst seviyelerde mücadele edebilmeyi hedefliyorum.Sağlığımda el verdikçe oynamaya devam etmek isterim.

Maçlara nasıl hazırlanıyorsun?

Genelde maçtan önce telefonuma bakmıyorum ve birileriyle konuşmamaya çalışıyorum çünkü kendimi dış dünyadan soyutlamak bana maç öncesi iyi geliyor.Maç günleri daha hafif şeyler yiyip beğendiğim müzikleri dinleyerek hazırlanıyorum.

Basketboldan başka kısa kısa yaptıklarından bahsedebilir misin bize?

Annemle muhabbet etmekten ve arkadaşlarımla vakit geçirmekten keyif alıyorum.Beğendiğim dizi ve filmleri izliyorum.Ve ekonomi haberlerini takip etmekten hoşlanıyorum.

Basketbol sana neler kattı?

Bana çok büyük bir hayat tecrübesi oldu.Erken yaşta sorumluluk sahibi olmamı sağladı.Bana insan ilişkilerinde nasıl daha iyi olabiliceğimi öğretti.

İşler yolunda gitmediğinde kendini nasıl motive ediyorsun?

İşlerin kötü gitmesi kabullenebileceğim bir durum değildir. Bu yüzden işlerin takım arkadaşlarım ve oynadığım takım adına iyiye gitmesi için her şeyi yaparım.İlk başta neden kötü gittiğini düşünürüm takım arkadaşlarımın fikride bu konuda benim için çok önemli olur ve takımca hepimiz ortak bir karar verip ona göre kendimize bir yol çizeriz.

 

Sana göre basketbolun zorlukları nelerdir? Bu zorluklarla nasıl baş ediyorsun?

Bir basketbolcunun eleştiriye açık olması gerektiğini savunurum ama eleştirilerin beni aşağıya çekmesine asla izin vermem. Kötü oynadığım her maçtan sonra iyi yaptığım çoğu şeyin unutulacağının farkındayım. Yeteneklerimi ve becerilerimi bilerek benimle ilgili ilk kez kötü yorum yapmıyorlar ve bu son da olmayacak diyerek her gün daha çok çalışıp bu kötü yorumların asılsız olduğunu sahada kanıtlamak için her şeyi yaparım.

Bence basketbol psikolojik bir oyundur. Başarılı olmak için kendimi her zaman mental olarak güçlü tutar ve her geçen gün daha çok çalışarak sahada sanki son maçımı oynarcasına mücadele ederim.Takımımın başarısı her şeyin üstündedir.

Siz ve sizin gibi başarılı isimleri örnek alan ve basketbola gönül vermiş genç arkadaşlarımıza bu tutkularının peşinden koşarken neler önerirsiniz?

Sizi aşağıya çekecek söylemleri kafaya takmayın.Becerilerinizi keşfedip onları daha üst seviyeye çıkartabilmek için hep daha fazla çalışın ve kendinize güvenin.

Film ve kitaplarla aran nasıldır?

Daha çok film izlemeyi tercih ederim.

En yakın arkadaşına seni 3 kelimeyle anlatmasını istesek bu kelimeler ne olurdu?

Gerçekçi
Eğlenceli
Sadık

Birlikte olacağın kişi ile ortak nokta olarak nitelendirebileceğin 3 şeyin neler olmasını isterdin?

Dürüstlük
Sadakat
Karşımdakinin beni anlayabilmesi de çok önemli…

Tutkuların nelerdir? Gerçek, içten gelen tutkular ?

Başarının verdiği haz

Herhangi bir basketbolcuyla tanışma şansın olsaydı bu kim olurdu ? Neden?

Bir basketbolcu ile tanışma şansım olsaydı bu Lebron James olurdu.Basketbol içindeki liderlik özelliği, takım arkadaşlarını yukarı çekip tüm takım arkadaşlarını aynı amaçta birleştirebilmesi , herkesin yeteneklerini en üst seviyede sergileyebilmesi için onları doğru pozisyonlarla buluşturması bir çok iyi oyuncudan onu farklı kılan en önemli özellikleri.Saha dışındaki disiplini ve özellikle takım arkadaşlarıyla olan dialoğu başarılı olma yolundaki en önemli faktörlerden biri.Lebron James in mentalitesini ondan dinleyip bir şeyler öğrenebilmeyi çok isterdim.

SAYI MI / ASİST Mİ
Sayı

HÜCUM MU / SAVUNMA MI
Hücum

HARAKETLİ BİR HAYAT MI / SAKİN BİR HAYAT MI
Haraketli

HAYALLER Mİ /GERÇEKLER Mİ
Gerçekler

SEVMEK Mİ / SEVİLMEK Mİ
Sevilmek

RAHAT MI / ŞIK MI
Rahat şık

ARABA MI / MOTOSİKLET Mİ
Araba

Favori dizi ve filminiz?
Dizi:Ezel
Film:Scarface

SEVGİLİ Mİ / DOST MU
Dost

Seni konuk aldığımız için çok mutlu olduk, davetimizi kabul ettiğin için çok Teşekkür ederiz.
Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

Bu keyifli röportaj için teşekkür ederim.Umarım bu korona dönemini de geride bırakıp eski düzenimize bir an önce dönebiliriz.

RÖPORTAJ : MEHMET EFE DİNÇ

KONUK: OĞUZHAN YAROL 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GENÇ YETENEK MİLLİ SPORCU DEMİR DİRİK MEHMET EFE DİNÇ’İN SORULARINI YANITLADIÖnceki Haber

GENÇ YETENEK MİLLİ SPORCU DEMİR DİRİK ME...

KISA SÜREDE MUZİK LİSTELERİNDE 1.NUMARADA YERİNİ ALDISonraki Haber

KISA SÜREDE MUZİK LİSTELERİNDE 1.NUMARAD...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar