analiz robotik
robotik sol yatay

WHATSHAPP güç kaybetmeye başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
WHATSHAPP güç kaybetmeye başladı
WhatsApp sözleşmesi (WP) olarak anılan skandal metin ile Facebook başta olmak üzere sayısız uygulama ve merkez ile kişisel bilgi ve veri hırsızlığına karşı 1 haftadan kısa bir sürede yüz binlerce kullanıcı diğer yazışma programlarına geçiş yaptı.

Tekel olduğu ve insanlığı kendisine muhtaç gören bir zorbalıkla insanlara imzalattığı sözleşme ile kişisel bilgiler ve mahrem görüntülerini dilediği gibi kullanma yetkisi almaya çalışan Facebook'a içlerinde yerli uygulamaların da olduğu çok sayıda alternatif uygulamadan darbe geldi.

Türk yazılımcılar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu ortaya çıkan yerli uygulama bip WhatsApp sözleşmesi skandalı üzerine adeta kullanıcı patlaması yaşadı. Sadece Google Play Store üzerinde 962 bin 50 kullanıcıya ulaştığı görülen BİP'in indirme rakamlarını açıklamayan App Store'da da bir o kadar kullanıcısı olduğu düşünülüyor.

WhatsApp sözleşmesi kapsamında kişisel veriler ödeme bilgileri yazışmalardaki görüntüler erişim izni verilmiş kameralar üzerinden edinilen mahrem görüntüler gibi birçok alanda kişisel bilgilerin başka mecralar ile paylaşılması gündeme geldi. WhatsApp'ı zor durumda bırakan gelişme ise bu sözleşmenin tüm dünyada tepki ile karşılanmasının ardından insanların alternatif uygulamalara yönlenmesi ile gerçekleşti.

WHATSAPP HANGİ BİLGİLERİMİZİ KULLANIYOR?

WhatsApp, kullanıcıların Hesap Bilgileri, Mesajlar, Bağlantılar, Durum Bilgisi, İşlem ve Ödeme Verileri, Müşteri Desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, çerezler, Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler, kullanıcı şikayetleri, WhatsApp'taki işletmeler, Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları, Üçüncü Taraf Hizmetleri.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
eTwinning "Storyline Senaryom" Projesi Başarıyla Devam EdiyorÖnceki Haber

eTwinning "Storyline Senaryom" Projesi B...

Sokağa Çıkma Yasağında DRİFT yaptıSonraki Haber

Sokağa Çıkma Yasağında DRİFT yaptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar