analiz
robotik sol yatay
HAVVA GENCER

HAVVA GENCER

Mail: 07hg1971@gmail.com

ÜÇ KIZ KARDEŞİ UNUTMA! UTANÇ TAN KURTUL

“ 25 Kasım 1960’ ta Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeşin; Patria, Minerva, Maria Mirabel’ in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldükleri ortaya çıktı. Ve onlar, diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler tarafından 17 Aralık 1999’ da 25 Kasım’ın “ Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” olarak benimsenmesine karar verildi.”
Ne yazık ki ne dünya da ne de ülkemizde “ Kadına Şiddet” bitmedi.
kadına yönelik erkek şiddetini önlemek için, gerçek anlamda mücadele; eğitim seviyesini yükseltmek ve yaptırımları ağırlaştırmaktan geçer. Caydırıcı yasalar ve cezalar, suçu işleyenin yanına kar kalmayacağını bilmesini de sağlar! Ama bu arada annelere ve babalara da büyük iş düşüyor. Evde kız ve erkek çocuklarına karşı eşit davranmalı, şiddeti ev içinde yaşatmamalı ve en önemlisi de çocuklarına sevgiyi ve hoşgörüyü öğretmeleridir. Daha sonra da okullarda bu eğitim verilmelidir.
 Kısacası “ şiddet” toplumsal anlamda mücadele edilirse, ortadan kalkar! Aksi takdir de, insanlık bu “ utanç” tan kurtulamayacaktır!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar