analiz robotik
robotik sol yatay
ŞABAN AYDOĞMUŞ

ŞABAN AYDOĞMUŞ

Mail: sabanaydogmus@gmail.com

YAPIN... YAPIYORMUŞ GİBİ YAPMAYIN

Bir engelli adayı olarak , tüm dünyadaki engelli kardeşlerimin gününü kutluyorum. Keşke sadece bir gün değil hergün dile getirsek bu konuları.

Bu kardeşlerimize daha rahat, daha ferah, daha huzurlu bir yaşam sunmakta bizlere ve bazı aklına hükmedemeyen (engelli haklarını hiçe sayanlar) kişilere düşüyor.  

Türkiye'nin her yerinde sözde engelli kardeşlerimiz için  kaldırımlar yapıldı, yollar ayarlandı, oto parklar da yerler belirlendi. Fakat belirlenen bu alanları kim ne şekilde kullanıyor? Yapılan bu hizmetler denetleniyor mu? Toplumdaki engelsiz sanılan kişiler ve şirketlerbu konuda  ne yapiyor?

Malesef ki hergün gördüğümüz manzara kaldırımdaki  iniş veya çıkış yerlerine araç parkederek engelleniyor. Oto parklarda ki yazı ve uyarı levhaları okumuyor.. Bunlar engelsiz denilen kişilerin yaptıkları engelli hareketler.

Peki ülkenin önde gelen büyük kurumları bu konuda ne yapıyor?

Esnaflar mekanlarının içi yetmiyormuş gibi kaldırımlara tezgah açıyorlar. PTT veya TEDAS ne yapıyor. Tam kaldırımın ortasına panolarıni koyuyorlar. Nerede kaldı bizlerin engelli kardeşlerimize değer verisimiz?

 Yokmu bunları gören veya görmek isteyen yetkili kurum ve kuruluşlar?

Gelin hep birlikte engelli kardeşlerimize engelsiz bir gelecek sunalım. Bizlerde birer engelli adayı olduğumuzu unutmayalım,Tüm engelli kardeşlerimizi saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Makale Yorumları

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar